VHC DS1 - Verburch DS1

Zondag 11 November 2018 > 22:05

VHC dames 1 – Verburch dames 1

Zondagmiddag vertrok de bus om 12:15 richting Valkenswaard. Vol goede moed en met meer vertrouwen dan voorheen. Dit kwam door de eerste winst in de competitie van de week ervoor en ook door de bekerwedstrijd tegen Quintus dames 2. Tijdens beide wedstrijden kwam er eindelijk weer een beetje uit waar we al die tijd zo hard voor werken. Vandaar had iedereen veel zin om deze lijn door te gaan trekken. In de veel te kleine hal van VHC was het allereerst nog een uitdaging om fatsoenlijk warm te lopen, maar hierna waren we allen zeer gefocust en hadden we super veel zin om de wedstrijd te spelen. VHC begon erg fel en zette ons vanaf de eerste minuut onder druk. De eerste minuten moesten wij even wennen en zoeken naar de beste aanpak tegen hun agressieve start en 4-2 dekking. Al snel werden de lijnen duidelijk uitgezet vanuit het midden, begonnen de hoeken te bewegen in de grote ruimtes en wisten de opbouwers goed te kaatsen met de cirkel. Zoals hier beschreven: het gevaar kwam vanuit alle kanten. We kregen al snel grip op de wedstrijd en gingen rusten met een stand van 22-32. De tweede helft zakte de dekking van VHC naar een strakke 6-0, hierop anticipeerden wij door de loopwegen aan te passen, meer acties 1 op 1 uit te spelen en veel van afstand te scoren. VHC leek op een bepaald moment de afstand van 10 doelpunten wat in te gaan lopen, maar gelukkig bleven we geconcentreerd tot de laatste minuut en wonnen we de wedstrijd met 28-38. Wat een heerlijke overwinning waarbij iedere speelster van het team hier een steentje aan heeft kunnen bijdragen. Dol gelukkig en met een hoop gezelligheid, hapjes/drankjes en muziek zijn we terug naar Poeldijk gereden. Volgende week spelen we thuis tegen Heerle om 20:00 met hierna een 3ehelft op de planning. Komen jullie weer kijken?