Verburch - VHC

Woensdag 13 February 2019 > 11:11

Zaterdag 9 februari stond Verburch-VHC op het programma. Alweer de een na laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. De uitwedstrijd tegen VHC begonnen wij sterk, doordat VHC met een offensieve verdediging speelde. Op de cirkel lag veel ruimte waar onze hoek en cirkelspeelster veel gebruik van wisten te maken. De 2e helft zakte VHC terug naar een defensieve verdediging waar wij duidelijke meer moeite mee hadden. De wedstrijd werd ruim uiteindelijk ruim gewonnen. Voor deze wedstrijd moesten wij niet te makkelijk denken, aangezien VHC dit keer waarschijnlijk niet nog een keer met een offensieve verdediging zou gaan starten. 

We begonnen de wedstrijd daarom ook heel gefocust. In de dekking wisten wij VHC redelijk op afstand te houden. Zij hadden een aantal keer slordig balverlies, waardoor wij nog weinig tegendoelpunten hoefden te incasseren. Alleen wisten wij aanvallend het doel ook nog niet heel makkelijk te vinden, waardoor de stand redelijk gelijk bleef. Dit resulteerde dan ook dat wij gingen rusten met een nipte voorsprong van 9-8. 

De tweede helft kreeg onze opbouwster mandekking. Aangezien wij daar vaker mee te maken krijgen, besteden wij daar op de training aandacht aan. Onze keepster werd er uit gehaald en een extra veldspeelster kwam er in. Op die manier speel je toch in een overtalsituatie , waar wij heel goed gebruik van maakten. Verdedigend stond het ook de tweede helft als een huis. Wij konden daardoor uitlopen naar een voorsprong van 4 doelpunten. Wij hebben de wedstrijd rustig uitgespeeld en uiteindelijk gewonnen met 20-17. Het was een leuke en sportieve wedstrijd!

Volgende week spelen wij de uitwedstrijd tegen Heerle. Wij gaan er alles aan doen om ook die punten weer mee te nemen naar Poeldijk.

Toon overzicht

Sub-sponsors

 Home  Sitemap