Verburch 1 - Hellas 1

Dinsdag 16 Oktober 2018 > 21:42

Deze week hebben wij tegen Hellas 1 moeten spelen, Hellas stond boven aan in het klassement met de andere ploegen waar wij al tegen gespeeld hadden. Dit waren SC Twist en Houten. 

Voor de wetstrijd kregen wij van Paul mee dat als we bij de top van de poule wilde horen we deze echt moesten winnen. Hierbij werd uitgelegd hoe de verdediging als een blok moest staan en dat we 5 plus 1 zouden gaan verdedigen, omdat we dan de snelheid van Hellas eruit zouden kunnen halen.  

Na het begroeten van elkaar begonnen we aan de wedstrijd zonder de bal, Hellas begon met aanvallen. We begonnen erg energyvol aan de eerste helft met een blok van een verdediging en bleven elkaar ook goed aanmoedigen en helpen in de verdediging. Wanneer iemand van de tegenpartij langs de eerste laag van de verdediging kwam stond daarachter nog een laag van andere speelsters, wat ik al zei de verdediging stond goed zeker de eerste helft. De eerste paar minuten van de eerste helft scoorde Hellas door de verdediging weinig, hierdoor kwamen wij op een kleine voorsprong. Uiteindelijk hebben wij de eerste helft met 3-4 punten verschil verloren. 

Begin van de tweede helft begonnen we weer sterk en kwamen we terug naar een gelijk spel, wat erg knap was. De reden hiervoor is dat er mandekking werd gegeven op de speelster wie het meeste doelpunten heeft gemaakt in de eerste helft, dit was een goede beslissing van Paul. Ongeveer op de helft van de tweede helft begonnen we met te laat verdedigen en stonden we uiteindelijk met 4 speelsters in het veld, maar we konden ons zelf zo vrij laten lopen dat we nog 3 doelpunten konden maken. Dit vond ik knap, vooral doordat wij maar met 4 stonden en de tegenstander met 6 speelsters, een paar mooie acties dus. Shannon Moen de Keeper van de A1 heeft bijna aan pingel uit het goal weten te houden. Uiteindelijk hebben wij jammer genoeg niet kunnen winnen en met 24-31 verloren. 

Wij nemen de mooie acties natuurlijk weer mee naar de volgende wedstrijd en gaan der weer tegen aan met trainen komende weken. Komend weekend hebben wij geen wedstijd, dus hou het gejuich nog even vast tot zaterdag 27 oktober. Dit is geen thuiswedstijd maar een uitwedstrijd in Mill tegen M.H.V.'81 om 19:45.


Toon overzicht

Sub-sponsors

 Home  Sitemap