1e competitie wedstrijd dames 1

Woensdag 4 Oktober 2017 > 00:00

Verburch DS1 – Dongen DS1

Op zaterdag 30 September speelden wij onze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. In de voorbereiding hierop hebben we twee weken geleden, naast de normale voorbereiding, een zware trainingsstage gehad in Breda. Waarin we als team hechter zijn geworden en naast veel trainingen en wedstrijden ook veel lol hebben gehad.

Vanwege omstandigheden kon onze nieuwe trainer Robbert Kruijne helaas niet bij de wedstrijd aanwezig zijn, dus stond Xaveer Obbens langs de lijn.

We weten van voorgaande seizoenen dat we Dongen niet moeten onderschatten. Helaas stonden we niet scherp in het veld de eerste minuten, waardoor we al snel met 4 – 10 achter kwamen te staan. Na een wisseling van verdedigingstactiek lukte het ons steeds beter om om te gaan met de aanval van Dongen. En door een aantal mooie aanvallen gingen we de rust in met de stand 10 – 14.

Na de rust gingen we weer met volle energie het veld in. Beide ploegen streden voor de winst. De scheidsrechters strafte regelmatig het felle verdedigen af, waardoor er veel tijdstraffen werden gegeven.

Helaas konden we onvoldoende met het spel van Dongen omgaan. Ondanks dat we echt ons best hebben gedaan, maakten we slordige fouten en eindigde de wedstrijd met de stand 19 – 26.

Volgende week spelen we om 20:45 bij MIC in Meerssen. Op 14 oktober spelen we thuis tegen United Breda om 20:00. Komt u ons dan weer aanmoedigen?