Ter nagedachtenis aan Jan Hijmans, Verburch icoon

Zondag 16 December 2018 > 15:15

Ter nagedachtenis aan Jan Hijmans, Verburch icoon

Maandag 10 december bereikte ons het treurige nieuws dat Jan Hijmans, na een ziekbed is overleden.

Een ieder die Jan goed gekend heeft, heeft zo zijn eigen herinneringen aan hem. Jan was een bijzondere man, dat uitte zich op verschillende manieren. De manier waarop hij trainingen gaf, waarop hij coachte en de manier waarop hij de meiden aansprak, dat kon alleen Jan op die manier. Hij was geen man van alles volgens de strakke regeltjes en zich stilletjes opstellen langs de lijn. Ook had Jan een bijzondere humor, wie dit kon waarderen, luisterden met smaak naar zijn opmerkingen en verhalen.

Jan was een geboren Handbal-man die zelf velen talenten heeft ontwikkeld, hij droeg de sport een warm hart toe. Hij zette zich ten volle in voor de Handbal en kon dit ook vragen van anderen. Met trots droeg hij de gouden fluit, die hij uitgereikt heeft gekregen van de NHV. Deze kreeg hij voor zijn 40 jaar lange inzet als arbiter van handbalwedstrijden. Zowel bij nationaal als internationaal wedstrijden stond Jan zijn mannetje. Naast scheidsrechter en trouwe supporter van Verburch had Jan ook lol aan trainingen en aan leiding geven en stak daar veel tijd en energie in. Dit heeft niet zelden geresulteerd in het behalen van het Kampioenschap voor diverse teams.

Met de passie voor handbal heeft hij vele jonge meiden aangespoord hun talenten ten volle te gebruiken. Er zijn nu nog teams die door Jan aangeleerde trainingsvaardigheden en bijzondere opstellingen gebruiken in hun wedstrijden. Een echte Jan Hijmans uitspraak is wel wanneer iemand een open doelkans mist en dat de medespeelster de misser probeert te vergoelijken met de woorden "Jammer volgende keer beter". Dan riep Jan luidt: "Jammer? wat nou jammer, zo'n bal moet er gewoon in!". Jan was trouw aan alles wat hem dierbaar was dus ook aan "zijn" Verburch. Hij kende iedereen die op Verburch kwam en andersom. De laatste jaren zagen wij Jan en Corrie wat minder vaak bij Verburch en was hij rustend ere-lid van onze Handbal Vereniging Verburch.

Wij zijn dankbaar voor alles wat hij voor de handbal in Poeldijk heeft gedaan en zullen Jan herinneren als een man die altijd zichzelf bleef. Jan is 72 jaar geworden, hij zal gemist worden vooral door Corrie en hun kinderen en kleinkinderen.

Wij wensen hen, namens Handbal Verburch, heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Dit weekend wordt er voor elke handbalwedstrijd bij Verburch 1 minuut stilte gevraagd om Jan Hijmans te herdenken en herinneren.
Hieronder een foto van 'zijn' team, DS2, tijdens dit herdenkingsmoment afgelopen zaterdag 15 december.