Verslag Jeugdcommissie/Technische Commisie Handbal Verburch 2017-2018

Maandag 15 Oktober 2018 > 17:49

Verslag Jeugdcommissie/Technische Commisie Handbal Verburch 2017-2018

Na het vertrek van Xaveer Obbens (seizoen 2016/2017) hebben we een nieuwe trainer/coach gevonden voor de damesselectie, Robert Kruijne. Robbert gaf op dinsdag training aan de DS selectie en een aantal speelsters van de A1. Op donderdag trainde Robbert de DS selectie/Senioren 2. Helaas behaalde DS1 al na 4 wedstrijden niet het gewenste resultaat en verloren zij alle wedstrijden. Eind oktober is er een gesprek geweest tussen speelsters DS1 en begeleiding DS1 (Robbert en Corina). Hierin werden afspraken gemaakt. Begin december was er nog geen wedstrijd gewonnen en heeft er een gesprek tussen bestuur/speelsters DS1 en een gesprek tussen bestuur/Robbert Kruijne plaatsgevonden. De afspraak werd gemaakt om begin januari 2018 weer om de tafel te zitten en te bekijken hoe e.e.a. verliep. Helaas is toen de beslissing genomen om afscheid te nemen van Robbert Kruijne. René Zwinkels is vanaf begin januari 2018 bereid gevonden om de trainingen te verzorgen. Aad Alsemgeest en Corina hebben de coaching voor het verdere seizoen op zich genomen. Helaas is DS1 gedegradeerd naar de Hoofdklasse, waarin zij in het seizoen 2018/2019 zullen starten.

Aad alsemgeest trainde op maandag en dinsdag de C1/B1 en donderdag de A1/B1. Hij coachte de B1 en Cynthia van de Want de C1. De B1 heeft, voor het eerst, mee gedraaid in de Topklasse B jeugd en zijn daar, zeer verdienstelijk, in de middenmoot geëindigd.

We startten het seizoen met 1 Damesteam in het veldseizoen en 5 Damesteams in het zaalseizoen. Het 3e , 4en 5e  team bestaat vooral uit handbalsters, die graag met vriendinnen handbalden. Dit zijn 2 vriendinnenteams.

Afgelopen jaar had Handbal Verburch  in de leeftijd tot en met 18 jaar, 13  jeugdteams. Dit waren  2 A-teams, 2 B-teams, 2 C-teams, 2 D-teams, 3 E-teams en 2 F-teams (mini’s). Vanaf het buitenseizoen (april) is de F1 als E4 in de competitie gaan handballen.

Afgelopen jaar hadden we  4 zaalkampioenen, DS2, A2, B2 en de E1.

Alle jeugdteams, behalve de Mini’s, trainden minimaal 2x per week op dinsdag en op donderdag. Wij hadden de beschikking over een behoorlijk aantal enthousiaste train(st)ers, leid(st)ers en ouders, die het voor de jeugd erg leuk maakt om te handballen.

Tevens hebben we, door sponsoring van de Businessclub, Johan Kuysten (Fit4Play) weer als looptrainer voor de jeugd gehad. Hij gaf in het zaalseizoen iedere dinsdag 75 minuten training aan alle jeugdteams tot en met de C.

Sinds een aantal jaren geeft Sanne van Adrichem keepsterstraining aan de jeugd (D-jeugd tot en met A-jeugd). Dit wordt als zeer positief ervaren.

De Technische Commissie bestond uit Corina v.d. Meer, Maaike Onings en Judith van der Knaap (aanspreekpunt vanuit de Jeugdcommissie).

Als Jeugdcommissie kwamen wij ongeveer 6/7 x in het jaar bij elkaar. De Jeugdcommissie bestaat uit 5 coordinatoren. Dit zijn Judith van der Knaap, Sigrid van Kester voor de A-jeugd. Sandra Bom voor de B-jeugd, Kim v.d. Knaap als C-coordinator, Silvia v.d. Voort voor de D en een vacature voor de E- en F-jeugd. Monique v.d. Knaap is algemeen lid van de Jeugdcommissie (trainingscoordinator).

De  JC houdt zich bezig met de trainingen, teams, teamindelingen, trainers, begeleiding, enz. Zij zijn vooral ook aanspreekpunt voor de trainers, speelsters en de leiding.

Kim van der Knaap is door de JC aangedragen voor de prijs Uitblinker van het Westland en is dit ook geworden. Zij is, tijdens een training, geintervieuwd voor de tv door de WOS en daarna gehuldigd door Marga de Goeij namens de gemeente Westland.

Op donderdag 12 april 2018 zou een door de JC georganiseerde vaardigheidsdag voor de Senioren/A jeugd plaatsvinden, maar helaas waren er te weinig aanmeldingen.

In mei/juni 2018 hebben Peter van Dijk en Frans Ouwerkerk (trainers C-jeugd en A/B jeugd) namens Handbal Verburch de cursus Sportkanjercoordinator gevolgd en gaan vanaf het nieuwe seizoen (september 2018) Sportkanjertrainingen geven.

In het weekend van 22/23 juni 2018 heeft Kim v.d. Knaap voor 104 speelsters, ouders en coaches een zeer geslaagd weekend Duinrell georganiseerd. Door het houden van de doelpuntenactie (door de sponsorcommissie) konden zij met z’n allen met bussen naar Duinrell toe. De intentie is om dit volgend jaar wederom te organiseren.

Dit jaar zijn ong. 13  jeugdspeelsters tot en met 12 jaar mee geweest met het jaarlijkse zomerkamp in Wanssum. Dit is georganiseerd door  leidsters vanuit de Senioren van Verburch (Rachel v.d. Bos, Bodine Vollebregt, Kaylee Vijverberg, Lisanne Verbeek) en was weer een groot succes!