dinsdagtraining D3 E1 E2 E3 en F1

Woensdag 16 Oktober 2019 > 14:32

Hierbij een impressie van de dinsdagtraining. Gewoon omdat het zo leuk is!

Meiden van D3, E1, E2 + 1 jongen, E3 en F1 allemaal tegelijk aan het trainen.

Vaak beginnen we met een korte warming up, waarbij iedereen door elkaar loopt. Vandaag hadden ze zelf een warming up verzonnen, namelijk verstoppertje, jong en oud door elkaar en wat een plezier!

Na de warming up beginnen we aan het circuit, dit bestaat uit 4 onderdelen: 1 onderdeel met schieten op doel, 1 onderdeel balvaardigheid (vangen/gooien, individueel of samen) 1 balafpakspel en 1 onderdeel loopscholing/coördinatie.

In principe zitten de kinderen van een team zoveel mogelijk bij elkaar, soms moeten we door afzeggingen weleens wat schuiven. Over het algemeen vinden kinderen dit geen probleem, zo leren ze ook weer andere kinderen kennen. Dit is ook handig voor het invallen bij wedstrijden! Zo leren ze van elkaar en helpen we elkaar!

Als afsluiting doen de D3 en E1 nog een partijtje, allebei op een half veld. Helaas is er in de zaal geen ruimte om dat ook met de andere teams te doen. Daarom zorgen we dat er altijd 1 wedstrijdelement in het circuit zit.

Groot compliment aan alle kinderen hoe er getraind wordt en een extra groot compliment aan de D3: ondanks de vele moeilijke wedstrijden tijdens het veldseizoen, staan ze elke keer weer met veel enthousiasme en inzet op de training! De oudsten van de dinsdagtraining, maar zich nergens te groot voor voelen, toppers!