Dames 4 Kampioen

Zondag 21 Mei 2017 > 22:35

Zondag 21 mei stond de Kampioenswedstrijd voor Dames 4 gepland.

Dames 4 van Verburch zou vandaag sowieso het Kampioenschap van het veldseizoen kunnen vieren. Zij stonden er goed voor. Zo goed zelfs dat vandaag verliezen nog het Kampioenschap in zicht bleef. Alleen zou er dan op het zeer positieve doelsaldo gewonnen zijn. Winnen van de nummer twee, HVV'70 uit Voorschoten, zou dus wel de kers op de taart zijn. Over taart gesproken, die was al gebakken en stond klaar, compleet met opschrift "dames 4 Kampioen". Of het dat vooruitzicht was op zo'n heerlijk stuk zelfgemaakte taart weten wij niet. Wat wij wel weten en zágen is dat er vanaf de eerste minuut vol gas werd gegeven. Niet alleen door de aanvallers, verdedigers en keeper maar ook door de coaches.

De eerste aanval door HVV werd direct gestopt en er werd vanuit die redding direct gescoord. De eerste helft ging het een hele tijd gelijk op. Na heel goed werk door de keeper en keigoed verdedigen door het hele team liep Verburch wat uit. Met een ruststand van 12-16 had Verburch verdient waar het voor vocht: een voorsprong op HVV'70. Waar Verburch zich in de eerste helft nog soms liet verrassen door een wisseling op de cirkel waaruit HVV'70 kon scoren, gebeurde dat in de tweede helft niet meer. De verdediging stond als een huis. Iedereen deed zijn taak met meer dan gemiddelde inzet en hielp elkaar waar nodig.Verburch scoorde uit de meest onverwachte hoekjes en gaatjes. Hierdoor werd HVV'70 uit haar spel gehaald en Verburch kwam steeds sterker in haar eigen spel en begon nog meer uit te gaan van haar eigen kracht. De zon ging letterlijk en figuurlijk schijnen. Tel daarbij een vrolijk publiek en ook nog een gestopte penalty bij op en je kan je voorstellen dat het feest werd.

Bij het eindsignaal stond er 28-20 op het scorebord. Dames 4 mag daarom trots zijn op het behaalde Kampioenschap. Trots op de titel maar ook zeker op elkaar. Als verrassing kregen alle meiden, inclusief coaches, een Kampioenpakket bestaande uit: wijn, chocolade en roos. Wel jammer dat een aantal meiden door hun studieverantwoordelijkheden volgend seizoen niet meer of slechts een gedeelte van het seizoen aanwezig zijn. Het is een heel leuke club meiden, die voor elkaar werken, opkomen en ook veel lol hebben in het spelletje. Zij en de supporters gaan er van uit dat de andere teamleden de spirit laten voortbestaan, zodat er zo weer aan- of ingeschoven kan worden als er invallers nodig zijn. Nog één uitwedstrijd, de zomerstop en dan met veel plezier op naar het volgend seizoen.