Kom je ook bij ons handballen????

Wij, van handbalvereniging Verburch, vinden het hartstikke leuk als je bij ons komt handballen.

We trainen vanaf half augustus tot eind mei minimaal 1 keer in de week op het sportpark van Poeldijk aan de Arckelweg. En in het weekend speel je een wedstrijd. Vanaf oktober tot en met maart handballen we binnen in de zaal van de Jan van de Valk sporthal.

Ons tenue bestaat uit een oranje shirt, blauwe broek, witte sokken en kniebeschermers (informatie hierover bij de kledingcommissie). In de zaal zijn sportschoenen met lichte zolen verplicht (dus geen zwarte). Laat je sieraden of andere waardevolle spullen liever thuis!

De mini’s (F-jes + 6/7 jaar) spelen op een klein veld met kleine doeltjes. In principe staan er dan 1 keep(st)er en 4 speel(st)ers in het veld. De overige teams spelen op een gewoon handbalveld met 1 keep(st)er en 6 speel(st)ers. Bij de E-tjes (+ 8/9 jaar) hangt er dan nog wel een lat in het doel, zodat de keepster een mogelijkheid heeft om bij de lat te komen. De wedstrijd duurt voor de mini’s tot en met de D-jeugd 2 x 20 minuten met 5 minuten pauze, voor de C- en B-jeugd 2 x 25 minuten en voor de A-jeugd en de senioren 2 x 30 minuten.

In principe gaan de wedstrijden altijd door. Een wedstrijd op het veld kan alleen afgekeurd worden op het moment dat de wedstrijd moet beginnen. De scheidsrechter kan dan bij zeer slechte weersomstandigheden beslissen om niet te spelen. Je moet dus altijd naar de wedstrijd toe!

Naar uitwedstrijden gaan we meestal met de auto. De leid(st)er regelt dit met jullie ouders. Het kan ook zijn, dat een leid(st)er ervoor kiest om op de fiets te gaan, als het niet zo ver is.

Als je, door omstandigheden, niet kan handballen, moet je dit tijdig bij de leid(st)er melden, liefst enkele dagen voor de wedstrijd.

Na afloop van de wedstrijd wordt er altijd gedoucht!

De teamindeling wordt, aan het begin van een nieuw seizoen, gemaakt door de Technische commissie en de coördinatoren, dit uiteraard ook in overleg met de leid(st)er en train(st)er. Aanmeldingen die we daarna binnen krijgen, plaatsen we indien mogelijk. Als alle teams “vol” zitten, kan je op dat moment alleen maar trainen. Zodra er weer genoeg aanmeldingen zijn, zullen wij een nieuw team aanmelden bij de bond, zodat iedereen weer wedstrijden kan spelen.

Aan het eind van elk seizoen wordt er, in overleg met de leid(st)er van elk team, besproken welk(e) toernooi(en) (maximaal 2) er gespeeld wordt.

De contributie dient aan het begin van het seizoen betaald te worden door middel van automatische incasso van je bank- of girorekening.

Wil jij ook komen handballen?? Kom dan meetrainen om te kijken of je het echt leuk vindt (maximaal 3 keer). Met het aanmeldingsformulier te vinden onder het kopje inschrijven kun je je opgeven als lid van Handbalvereniging Verburch.